Bunuh diri @ dibunuh

Rabu, 21 Oktober 2009Kematian Teoh Beng Hock ,30 setiausaha politik ahli Exco Selangor, Ean Yong Hian Wah semakin menjadi tanda tanya masyarakat Malaysia sekarang setelah Pakar forensic dari Thailand, Dr Pornthip Rojanasunan, memberikan keterangan yang mengejutkan dalam inkues kematian Teoh Beng Hock hari ini apabila berkata, tengkorak kepalanya pecah bukan kerana jatuh tetapi kerana pukulan kuat.

Beliau yang mempunyai lebih 30 tahun pengalaman dalam bidang ini telah menyiasat lebih 10,000 mayat sepanjang kerjayanya sebagai pakar forensik member rumusan bahawa 80 peratus punca kematian Beng Hock adalah kerana dibunuh dan hanya 20 peratus sahaja kerana bunuh diri.Dr Pornthip Rojanasunan @ Dr Death

Teoh telah ditahan untuk disoal siasat oleh SPRM Selangor berhubung penggunaan dana wakil rakyat. Namun hayatnya berakhir kira-kira jam 1.30 petang pada keesokan harinya apabila mayatnya ditemui di balkoni tingkat lima bangunan yang menempatkan pejabat SPRM di Shah Alam. Berita selanjutnya bolehlah ke harakah.

0 comments:

Catat Ulasan